profile_cover
Bernt_2
Bernt Bankemo
Vi skriver 26 augusti 2019 och vad har då hänt under sommaren.
Efter midsommar så blev det en vända till Apelvikens ställplats. Jag har spelat Varbergs Strand cup några år innan med andra medspelare. Nu var andra året jag och Birgitta spelade tävlingen tillsammans. Förra året blev vi 42:a av 158 lag i år något sämre, 85:a av 148 lag. En tävling som höjer sig över mängden och som spelas i gamla stenbrottet bakom fästningen.
Vi övernattade i Hästholmen på väg till Linköping. Kanonställe!
14 - 20 juli.Årets SM i boule var förlagt till SAAB Arena i Linköping och parkeringsplatserna där samt vid Anders Ljungstedtska gymnasieskola. SM campingen var en liten bit bort på en fin gräsyta med ström, vatten och toatömning i närheten. Däremot var duscharna långt bort så det fick bli till att använda utrymmet i bilen.
Att spela boule är inte alltid lätt beroende på formen och underlaget. Att spela på grus, utlagt på asfaltsparkering är inte någon större upplevelse av underlag. Därför gick nog som det gick....inget vidare. Dock hamnade jag, Anders och Kent på delad nionde plats i V 55 trippel. Förutom att träffa många boulevänner så var nog sista dansen till Gyllene Tiders, När alla vännerna gått hem, en trevlig upplevelse. Jag och hustrun dansade en tryckare på gräset utanför husbilen 22.45. Det var nämligen så att Gessle och gänget hade konsert vägg i vägg med vår camping. Man såg inte så bra men ljudet var det inget fel på.
Efter SM den 20 juli drog, vi och McAllan mot Borensberg och Caravan Clubs camping där. Men första natten fricampade vi vid Sjöbacka brostuga vid Göta kanal. Blev även 4-5 km cykling längs kanalen.
Vi hade stämt träff med min bror Torbjörn och hans fru Lena den 21 juli. Blev lite småutflykter i trakten som Motormuseum i Motala, slussar i Borenshult, godis inköp på Cloetta i Ljungsbro, Bergs slussar och ett besök på Kornettgården.
Torsdagen den 25 juli styrde vi färden hemåt. Efter en vända på Fredriksdals teatern med våra grannar och besök av släktingar till Birgitta så var det dags att förbereda McAllan för nästa tur som var den efterlängtade bouleträffen i Värnamo med McLouisklubben. Vi var i Ulricehamn för två år sedan. I fjol blev det inget men i år har vi hittat en plats som verkar bra.

Torsdag den 1 aug

Vi körde mot Värnamo Bouleklubbs ställe några kilometer utanför huvudorten. Vår kontaktperson Per kommer och visar oss runt. blir erbjudna oss att träna med några av medlemmarna på kvällen vilket vi tackar ja till. Mycket vänlig och trevliga mot oss.
Fredag fm så började McLouisbilarna rulla in efter hand. När kvällen nalkasdes var alla 16 bilarna på plats och en del spontan träning förekom. Gemensamt långbord utomhus förgyllde en varm och skön sommarkväll.
På lördagen spelade sedan de ihop lottade lagen fem matcher på tid. Vädret var under spelet varmt och kvavt. Hotfulla åsk- och regn områden drog förbi runt om kring oss. Till slut kom det även över oss men då hade vi spelat färdigt och vi kunde konstatera att kvällens långbord "ute" fick flyttas in.
Under kvällen så åt vi medhavd mat och förrättade prisutdelning.
Efter hemkomst från Värnamo så ställde jag av bilen eftersom det de närmaste veckorna var andra icke husbilsrelaterade arrangemang på gång. Tre helger med boule på hemmaplan var inplanerade. Nu tog det en positiv vändning när jag som uppsatt tävlingsledare blev avlöst av en klubbkamrat inför söndagen den 25 aug. Han erbjöd sig att fixa jobbet och jag kunde åka ut med husbilen igen och koppla av några dagar. Hustrun hade bokat in att hjälpa till med barnbarn så jag åkte själv tillsammans med några vänner till Smygehamn.
Vi hörs.... / Bernt
0 Kommentarer