profile_cover
Bernt_2
Bernt Bankemo
Bilden ovan är från Värnamo bouleklubb där vi ska ha en träff i augusti.
Årets ljusaste dag, sommarsol ståndet är passerat och vi går så sakta mot hösten och vintern. Resan hittills har varit en angenäm upplevelse. Som vanligt mycket med boulen men även andra roliga ting har hänt.
Påsken tillbringade vi i goda vänners lag på Kåseberga ställplats. Ronny som är förste man där frågade mig om jag kunde hjälpa till och anlägga en boulebana i maj. Klart jag ville det så den 23 maj bokades in för detta.
Vi fick trevligt besök av utlandssvenskar helgen den 11 - 13 maj av Ralph och Louise från Grand Canaria, eller SirMcLaine som han är mer känd under på framför allt Husbilsklubben. Som tack för vår gästfrihet fick vi boken Husbilsresan som kom ut tidigare i år. Så klart signerad och dedikerad till oss.
Direkt efter att herrskapet Laingren åkt så tog jag husbilen till Glommens camping för att träffa Eive Bäckman. Vi har hållit på att träna några gånger innan tillsammans för att göra ett framträdande på McLouisklubbens 10-års jubileum i Västervik. Efter att vi på vars sitt håll under nästan 7 månader tränat var för sig så var det dags att sätta låtarna tillsammans. Ingen återvändo nu väntar den 8 juni och Västervik.
23 maj var jag i Kåseberga och instruerade jobbarna hur de skulle anlägga boulebanan. Man började schakta omedelbart och senare samma dag var underlaget på plats. Dagen efter fixades ramen och paddning av underlaget. Första matchen spelades redan efter två dagar. Bra jobbat IF Ale.
Varje år anordnas en stor bouletävling på Bornholm. Till denna var vi anmälda i år tillsammans med 140 andra lag. En fantastisk rolig tävling som började med "hyggespel" på fredagen. Vann man två matcher där så fick man två fl. vin varav den ena skulle du delas med förlorarna..... Hepp! Ett bra sätt att lära känna obekanta boulespelare på.
På lördagen var det huvudtävlingen med sex matcher boule och när dagen var slut så kunde jag och Birgitta konstatera att vi blev 4:a i B-finalen, precis utanför prispallen.... Av alla åtta matcherna vi spelade så vann vi sju! Nöjda ändå. Vi vann ju vin på fredagen i alla fall.
Så var det då äntligen dags för årets stora händelse - Svenska McLouisklubbens 10 - års jubileum i Västervik med tillhörande årsmöte. En träff med 100 - talet husbilar från klubben och fyra från Autohallen. Solen strålade från en klarblå himmel precis som för två år sedan.
Fredagskvällen hade AH bokat in sig för och stod för underhållning och mat.
Så kom då äntligen lördagen då jag och Eive skulle spela under minglet i Arenan på campingen. Har inte spelat i ensemble sedan jag sista spelningen med Lärarbandet på Vipan i Lund 2014.
Det var så kul att åter få stå på "scen" och lira lite igen. Både Eive och jag var nöjda med framträdandet. Detta gör vi nog om någonstans.....
När träffen var över drog vi tillsammans med några husbilsvänner till Gränna för transport över till Visingsö. Där intog vi en plats in till färjeläget i ekskogen med fin utsikt över hamnen. Kostar en del att åka över men kul att ha varit där i alla fall. Under hemresan mellanlandade vi hos Lady & Lufsen för lite boulespel tillsammans med Anne och Janne. Natten bjöd dock på ett jäkla väsen då Tor med vagn drog in och höll en vaken några timmar.
Till midsommar var det åter till Kåseberga som vi ställde kosan. Tillsammans med 9 andra bilar hade vi bokat in oss torsdag - söndag. En midsommar utan regn….nä jäklar, nog kom det några droppar vid 21-tiden lika förbaskat.
Nya boulebanan provspelades och jag lämnade över en räknetavla som de ska gjuta ner i gräsmattan.
Och nu har det vänt...….
Vi går mot nya mål. SM i boule i Linköping v 29 och en McLouisträff 2-4 aug, också den med boule på programmet, är kommande aktiviteter. Mer om det i nästa blogg.
Ha det gott.
0 Kommentarer