Ordförandens julhälsning

ORDFÖRANDENS JULHÄLSNING
År 2020 går mot sitt slut. Ett annorlunda år som vi sent kommer att glömma.
Allt började som vanligt. Planering för det kommande husbilsåkandet hos många. Kanske en sväng ner till Europa för att möta våren fanns på listan.
Men allt ändrades snabbt när Covid-pandemin drog fram över världen och när de flesta började ta fram sina vintervilade bilar fick vi knappt åka utanför kommungränserna. Vid midsommar hade dock läget ljusnat och vi fick åka fritt inom landet.
För oss i Svenska McLouisklubben innebar det att våra planerade träffar på våren fick ställas in pga då rådande restriktioner. Även vår klubbträff och årsmöte påverkades. Då vi inte kunde träffas fysiskt blev klubbträffen inställd medan årsmötet genomfördes digitalt via vår hemsida. Detta möjliggjordes tack vare en tillfällig lagändring, som nu även har förlängts att gälla under 2021 i händelse att situationen fortfarande gör det svårt, för att inte säga omöjligt, att träffas fysiskt.
Det innebar även att fler semestrade här hemma i Sverige och vi fick lära oss nya ord som Svemester och Hemester. Intresset för husbilar, husvagnar och även tält ökade snabbt och på många campingar och ställplatser blev det snabbt fullt. Många valde även att fricampa för att vara lite mer för sig själv.
På sociala medier har diskussionens vågor gått höga om gränsen mellan camping och ställplats, vad som ska ingå, vad det ska kosta och om det ska vara bokningsbart eller ej.

Det ska bli spännande att följa utvecklingen runt detta och min gissning är att vi kommer att få se ett nytt mönster av vårt campingliv i framtiden.
Och på tal om framtid så har vi ju ett nytt år som står bakom knuten. I klubben jobbar styrelsen bla med planering av nästa års träffar och vi utgår då ifrån att vi kommer att kunna genomföra dessa träffar men att vi naturligtvis ser till att vi håller oss inom de eventuella restriktioner som gäller för ort och ställe, där och då. Efter det här året är det ännu viktigare att vi kan träffas och umgås.
Har ni någon idé om en träff kan ni kontakta någon av våra träffcoacher som ni hittar på hemsidan.
Med dessa rader vill jag tacka er för det gångna året….
- Håll social distans, tvätta händerna ofta och kör försiktigt så ses vi nästa år……
Peter Sundvall
Jag vill även tillsammans med övriga styrelsen,
- Bernt - Michael - Bosse - Liselott - Ingrid och Bengt önska er alla En God Jul, Ett Gott Slut på 2020 och ett Gott Nytt Husbilsår 2021.