Ordförande har ordet

För många av oss är husbilssäsongen över vid det här laget och bilarna står undanställda över vintern. Mycket händer dock inom husbilslivet och fler och fler använder sina bilar året runt. Antalet husbilar ökar för varje år, bilarna blir bättre och antalet ställplatser som erbjuder åretruntservice ökar.
För egen del är det inte aktuellt med vinteråka utan bilen parkerades inomhus för någon vecka sedan efter en härlig säsong som vi summerar i 121 övernattningar och 1100 mil.
Många gamla säkra kort besökte vi men även nya ställen vi kommer tillbaka till blev det.
Någon utlandstripp blev det inte i år då läget runt Covid kändes lite för osäkert.
Vi kan ändå se tillbaka på positiv träffverksamhet för klubben i år om vi jämför med året innan då vi tvingades ställa in flera träffar.
I år genomfördes alla planerade träffar, där nästan alla var fulltecknade, även om det blev med lite mer restriktioner än vi normalt varit vana vid. Årsmötet hölls i Hjo och vädrets makter var med oss då vi bara kunde vara utomhus. Blötan var stor när de första kom till campingen men regnet upphörde, solen kom fram och marken torkade upp. C:a 45 bilar deltog vilket var mycket bra baserat på Covid-läget. Normalt har vi brukat vara c:a 70-80 bilar på årsmötena och vårt mål för 2022 är att vi ska dit och förbi det.
Styrelsens arbete för nästa år är redan igång och flera träffar finns redan redovisade i Kalendern på hemsidan. Detta så ni kan börja planeringen i era kalendrar. Vi kommer att ”säga till” både på hemsidan och på Facebook när vi öppnar för anmälningar. Även när nya träffar kommer till. Några är redan på planeringsstadiet. Bland annat kommer vi återigen att köra en Teknikträff efter tre års uppehåll. Det blir i Autohallens nya lokaler i Viared utanför Borås.
Som vi tidigare meddelat kommer årsmötet att hållas den 4-6 juni i Västervik. En arbetsgrupp inom styrelsen är igång med planeringen och utan att lova för mycket hoppas vi bla kunna erbjuda några intressanta föreläsningar. Vad vi definitivt kan lova är en fantastik social samvaro. Den vill ni inte missa så ju fler som kommer dess bättre.
Jag vill också tydliggöra att de flesta träffarna arrangeras av enskilda medlemmar och inte av styrelsen. Så om någon av er har en ide till en träff är det bara att ni kontaktar någon i styrelsen så kan vi däremot hjälpa er med förplaneringen och vad man kan behöva tänka på. En träff behöver inte vara så avancerad utan bara att träffas och lära känna andra kan vara målet med en träff, så kom igen nu med ideer.
I väntan på våren och nästa säsong vill jag passa på och slå ett slag för fototävlingen som pågår på hemsidan under vintern.
Ta fram era bilder i mobiler och kameror och minns den gånga sommaren så hittar ni säkert bilder värda att skicka in. All info om hur det går till hittar ni här på hemsidan. Fina priser väntar både vinnande bilder samt om man varit med och röstat.

Peter Sundvall

Ordförande