Hemlis i Skåne 2021

Ett förväntasfullt gäng McLouisar samlades på Coops parkering i Sjöbo torsdagen den 20 maj. (bilden till höger)

Datum: 20-23 maj 2021
Arrangörer: Tommy o Anki Backheim och Bernt o Birgitta Bankemo.
Antal bilar: 11 efter ett sent avhopp.
Uppdelade på två grupper med deltagare styrde Tommy Backheim och Bernt Bankemo mot dagens mål, Nostalgicaféet & museum i Tryde, Tomelilla.
På kvällen samlades vi i den lite svala majkvällen för lite gemenskap.
Fredagens begivenhet var givetvis besöket på museet och alla rariteter som Kaj Persson samlat på sig under 25 år. Stället är unikt för sin samling av äldre SAAB bilar.
Under några sommarmånader anordnas flera träffar för bil entusiaster.
En av flera unika saker här var Sterlingmotorn som satt i en Opel. Tommy har under större delen av sitt arbetsliv sysslat med just dessa motorer i Malmö
Efter besöket så informerades deltagarna om att nästa anhalt är Biltemas parkering i Kristianstad, senast 14.30. Väldigt snabbt samlades det 6-7 husbilar och vi kunde köra iväg lite tidigare än beräknat mot nästa mål.
Denningarums gård ligger väldigt naturskönt intill Helgeå lite norr om Broby i Göinge skogarna. Här kopplade vi av lite under em - kvällen för att på lördagen ta oss an buffén.
Lördagen började med att några spelade Mölkky och andra letade Geocashar. Vid 13 tiden vankades det buffé.
När alla var mätta och nöjda så blev det flottfärd på Helge å. Vi fördelade oss på tre flottar. Med en batteridriven utombordsmotor tog vi oss sakta upp för ån för att efter någon timme sakta ned och njuta av den medhavda kaffekorgen som varje flotte fick med sig. Även ett quiz med 20 frågor hade delats ut till deltagarna att roa sig med under turen.
Väl tillbaka igen samlades gruppen för rättning av frågesporten och med hjälp av utslagsfrågan vann Liz o Ulf Liljegren ett presentkort på gårdsbutiken där vi stod.
Lördagskvällen bjöd på lite samkväm i lokalen där vi åt buffén eftersom det regnade lite. Sen var det melodifestivalen för en del kl.21.00.

Under söndagen lämnade medlemmarna en efter en ställplatsen i Denningarum för denna gången. Deltagarna verkade nöjda och belåtna med arrangemanget.
Blir säkert fler träffar där i en framtid. Lämpligt ställe för 8-10 bilar för en träff. / Bernt B